sreda, 26. februar 2014

Marie Antoinette čeveljček/Marie Antoinette shoes



Že kar nekaj časa občudujem Marie Antoinette čeveljčke in zbiram pogumen, da se jih lotim, saj sem vedno imela občutek, da je izdelava teh čevljev zelo zakomplicirana. Izkazalo se je, da to sploh ni res in da je izdelovanje teh šolenčkov prav zabavno in sproščujoče. Čevlje sem naredila tako, da sem jih narisala po vzorčku, ki sem ga pred tem sprinatala. Za lepljenje sem uporabila obojestranski lepilni trak in belo lepilo. Ugotovila sem da mi je lepljenje z belim lepilom mnogo bolj všeč, saj lahko še malo popravljaš in spreminjaš pozicijo, ker se stvar ne zalepi takoj, kot se to zgodi pri lepilnem traku. Čevelj je dolgi 15cm, in širok 4-5 cm.

For quite some time I admire Marie Antoinette shoes and collect the courage to do them because I always had the feeling that making these shoe is very complicated. It turns out that this is not true and that the production of these shoes is fun. I used double-sided tape and white glue. I realized that I like more to glue with PVC glue, you may fix some things  since the thing does not glue, so fast as it happens with adhesive tape. The shoe is 15cm long and 4-5 cm wide.
 


Stran, kje si lahko sprintate vzorec in pogledate postopek izdelave / Here you can get the template and see how to do the shoe.

Elegant shoe tutorial

3 komentarji:

  1. Vse čestitke za tale projekt ! Šolenčki so res krasni. Hvala za link. Res ne zgleda preveč težko. Morda nekoč... :-) Kar se pa belega lepila tiče, pa sva na isti valovni dolžini :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj so luškani! Vidiš teh pa še nisem našla med origami googlnjem - hvala za navodila :)

    OdgovoriIzbriši