ponedeljek, 03. junij 2013

Sestavljanka in oblekice

Nekje v zakotnem kotu sem našla otroško sestavljanko, in ker so ji določeni delci manjkali, sem se odločila, da jo bom predelala. Približno sem vedela kakšen okvir bi imela in notranjost sestavljanke, nisem pa vedela, kaj bi dala v sredino. Zato sem tudi nekaj časa odlašala s predelavo. Nato pa sem na spletu našla video, ki se mi je zdel idealen. Vse podrobnosti pa v nadaljevanju. :)

Sestavljanka z manjkajočimi delčki.
Iz sestavljanke sem odstranila puzzle, katere bom lahko tudi predelala in jih dodala k novim projektom, saj so puzzle zelo dobre velikosti.
Okvir sem prebarvala s črno, notranjost pa z rjavo akrilno barvo.
Da vse skupaj ne bi izpadlo preveč dolgočasno, sem uporabila štampiljko v obliki rožice in naključno poštampiljkala po rjavi podlagi.
Ker sem hotela na ozadju imeti tudi notni zapis, sem ga poiskala na spletu, sprintala in naredila transparentnega. To sem naredila tako, da sem notni zapis položila na plastično folijo za živila, na notni zapis zlila nekaj sončničnega olja in ga s papirnato brisačko namazala po celi površini lista. Nato sem list pustila, da se posuši. Jaz sem sušila čez noč, saj sem hotela, da je list zares suh in da izgubi mastni občutek.
Nato sem notni zapis strgala in ga z mod podge nalepila na podlago. Z mod pogom sem namazala tudi po notnem zapisu, saj sem želela, da se list zlije z ozadjem.
Tukaj si lahko ogledate, kako sem naredila oblekce in če imate kaj odvečnega prostega časa, lahko pogledate še druga videa, saj ima jennings644 zelo veliko idej, kako narediti dodatke iz vsakdanjih stvari in privarčevati denar. Za oblekce sem uporabila risalni papir in trak za pentlje. In seveda dodala bling bling. :)
Ker sem imela občutek, da ozadje preveč izstopa, sem dodala še malo bele akrilne barve, da so prišle oblekce bolj do izraza. Oblekce sem prilepila z
belim lepilom in držijo super.


Pa še tag, ki sem ga naredila na hitro. Za ozadje sem zmešala, pink, modro in pikico črne akrilne barve. Dodala rožice, trak za pentljo in en del sestavljanke, ki sem ga pred tem nalepila na ostanek papirja. Dodala ostanek zemljevida, notnega zapisa in strani iz knjige na katero sem napisala smile.
Ni komentarjev:

Objavite komentar