četrtek, 23. maj 2013

Rožice iz papirnate brisačke

Danes vam bom pokazala izdelavo rož iz papirnate brisače. Ker žal nimam financ, da bi si lahko privoščila vseh super pripomočkov in dodatkov s katerimi bi lahko okrasila svoje projekte, se trudim, odkriti vedno znova nove načine, kako naj sama izdelam dodatke, včasih se spomnim sama, včasih pa si pomagam z idejami drugih.

Prvo kar potrebujemo za izdelavo, so papirnate brisačke. Priporočam, da izberete bolj kvalitetne brisačke, saj bodo morale biti vzdržljive, da bodo prenesle vso vodo.
Prvo namažemo z mokrim čopičem po brisački. Brisačka naj ne bo zelo mokra, dovolj je če je vlažna.
Nato vzemite svoje vodene barvice in čopič. Ni pomembno kakšen čopič in prav tako ne znamka vodenih barv. Moje so od Lumpita :)
Nato s poljubno barvo barvajte po brisački. Dovolj je že, če čopič samo položite na izbrano mesto. Uporabite samo eno barvo ali več, odvisno kakšne rože želite imeti.
Moja pobarvana brisačka.
Ker sem hotela barve malo razbiti sem se odločila, da bom s plastičnimi mehurčki in belo akrilno barvo, dodala krogce. Če vam to ni všeč, lahko ta korak preskočite.
Dodani krogci z akrilno barvo.

Ko brisačo pobarvate, jo lahko zmečkate, to bo dodalo dodatno dimenzijo vašim rožicam.
Jaz sem pobarvala tri, lahko jih celo rolo ali pa samo eno.
Nato sem brisačko prepogibala tako dolgo, da sem iz nje še lahko izrezala krog željene velikosti. Uporabila sem stekleničko od fimo laka, ki ima premer 4 cm.
Tako sem dobila tri kroge. Lahko se zgodi, da brisačka v tem delu razpade in ima en del več slojev kot drugi. Jaz sem se odločila, da bom delala rožo iz  treh delov. Lahko tudi iz več, ampak priporočam, da je minimalno število posameznih delov tri.
Določite kateri bo spodnji in kateri zgornji in srednji del. Naj omenim, da se bo srednji del najmanj videl, najbolj se bo videl zgornji del in rahlo spodnji. Jaz izberem za zgoraj vedno tisti del, ki mi je najbolj všeč. Ko to določite, stisnite na sredino spodnjega dela lepilo. Jaz sem uporabila belo lepilo, in ga za to projekt tudi najbolj priporočam.
Nato položite srednji del na spodnji del in pritisnite na sredino. Postopek ponovite še s srednjim in zgornjim delom.


Nato s čopičem narahlo navlažite krogce iz brisačke. Nato stisneš na sredini obrneš krogec in ponovno stisneš. To delaš dokler nisi zadovoljen z obliko. Lahko tudi zavrtiš v poljubno smer. Priporočam da stisnete malo več, kot si želite, da ima roža obliko, saj se bo zaradi mokrote rožica želela vrniti v začetno obliko. Pri tem delu se lahko malo poigramo.
Približno nekaj takega dobimo, ko se roža posuši. Ker smo pri prejšnjem koraku stisnili sredino, se lahko zgodi, da imamo na sredini bunkico. Vse kar je treba narediti, je da pritisnemo na bunkico, ko je roža še rahlo vlažna in tako poravnamo sredino.
Na sredino dodamo še malo bling blinga. Dodamo lahko tudi gumb,ali pa narišemo z alkoholnim flomastrom sredino.
Na koncu sem dodala se lak z bleščicami, saj, se tako roža lesketa in ko se lak posuši, postane roža tudi trdnejša.
1, 2, 3. . .  dobimo zvrhan krožnik rooož. :) 

Takšno čudovito ozadje pa nastane, če pod brisačkami postavite list. Vsekakor bom list pospravila in ga uporabila za naslednjo ustvarjanje. Razmišljam, da bi bil fantastičen dodatek za v junk dnevnik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar