sobota, 19. januar 2013

Moj Smash book Danes vam bom poskušala opisati kako iz tega :

Kaj potrebujemo...
   
 Naredite to:


... da dobimo smashbook
Za osnovo sem uporabila tulce, ki se nahajajo v rolah papirjev za zavijanje daril in ker, je bil pred kratkim čas obdarovanja, sem porabila dve role in iz njih dobila dva tulca. Tulca nista tako trda, kot pri papirnatih brisačkah, ampak imata vseeno večjo debelino od papirja za printanje.

Odločila sem se, da bom tulca razrezala na format A4, tako sem dobila šest listov 28 cm x 21 cm in še te prepognila, tako, da so približne mere mojih strani  velikosti A5 (14 cm x 21cm). S tem sem dobila štiriindvajset strani.  Ni potrebno, da uporabite osnovo, lahko ta korak izpustite in enostavno prepognete lepenko ali scrapbook papir.
4,6,14,16 cm sem preluknjala papir.
 Nato sem pri 4 cm in 6 cm naredila luknji, in nato še pri 14 cm in 16 cm. Pri tem sem uporabila majhno zvijačo. Ker osebno nimam tako dolgega luknjača, da bi dosegla luknji, ki sta bližje sredini, sem papir pustila prepognjen, in na pregibu do polovice dala papir v luknjač in preluknjala, tako sem  dobila luknjo skozi katero sem potegnila vrvico. Vrvico sem vzela od darilne vrečke, saj je prave debeline.

Prva stran
 Na prvo in na zadnjo stran, sem dala isti scrapbook papit, ter prvo stran še malo "okrancala".

Končana prva stran

Lesene rožice, zlepljene skupaj.

Nekaj strani.
Čeprav imam originalen Smashbook od K&COMPANY, v katerega lepim spominke in fotografije iz potovanj, sem hotela imeti še enega, v katerega bi lepila spominke, ki niso iz potovanj, a bi jih vseeno rada shranila.

Upam, da sem prikazala, da resnično ne potrebujete veliko stvari, da si sami naredite smashbook, lahko uporabite papir, po katerem sami rišete ali časopisne članke, možnosti je neskončno, samo kreativnosti moramo dati prosto pot in vaše ustvarjanje bo dobilo krila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar