petek, 13. marec 2015

Reciklirana embalaža/ Recycled packaging

Včasih ko kaj kupim in je del embalaže tudi lepenka, si vedno mislim, kako dober tag bi bil tole, posebne oblike že izrezan, samo okrasiti ga je treba. No, največji problem pri tem je odstraniti plastičen del embalaže od lepenkastega, saj se velikokrat zgodi (vsaj meni), da se lepenka raztrga. Sedaj pa sem ugotovila, način kako ju ločiti in obdržati tag cel. Pomagam si s craft nožkom in zelo počasi napredujem. Dobro je tudi če je lepenka bolj trdna saj vse skupaj lažje nadzoruješ. Tudi če se majhen del tag-a raztrga, ga zlepim nazaj z belim lepilom, če ne uporabljaš barve za prekrit tag-a bi verjetno lahko uporabili tudi lepilni trak.

When I buy something, and the part of the packaging is also a cardboard, I always think it would be a nice tag, it is cut and special shape. The biggest problem, is how to separated the cardboard from the plastic part. I discovered, it can be done, very slow and with a craft knife and it helps if the cardboard is sturdy. Even if a part of the tag gets tear, I glue it with white glue, you can even use tape, if you won't use paint on it.

Nato sem uporabila barvo in jo s pomočjo kartice razmazala po lepenki, to naredim na tisti strani, kjer ima lepenka barvo in napis, da to prekrijem uporabim temnejše barve. Zelo mi je vseč oblika vijoličastega tag-a.

Then I use some paint and I paint it with a card, I use paint on the side where the colours and words are. I love the shape of the purple tag.

Na drugo stran pa sem z lepilom v stiku nalepila papir, na katerega bom pisala. Za enega sem uporabila črtast in za drugega karo papir. Sem človek, ki rabi črte, da lepo napišem, drugače je vsaka črka drugje. Mi je pa karo papir vsekakor lepši/ljubši od črtastega, če vas je morda zanimalo :)

On the other side I used a glue stick and glue some paper down. For one I used lined paper and for the other graph. I need lined paper, or else my alphabets are everywhere. But I prefer graph paper, if you were wondering :)


Tretji tag pa sem okrasila z papirjem, ki sem ga pobarvala s kavo.

This tag I did with a paper that I coffee dyed.



6 komentarjev:

  1. Kakšna super ideja! Čudoviti tagci so nastali. Vijolični mi je še posebno všeč. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. všečkam, saj veš da sem pri reciklaži vedno prva v vrsti ;).tudi meni je viola zeloo lep

    OdgovoriIzbriši
  3. No, to pa je ideja:), mi še na misel ni prišlo, da bi se dalo porabiti, pa še res je, da ga vedno hudo zmrcvarim, ko tako stvar spravljam narazen:)) Super so in hvala za idejo.
    Pozdravček, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  4. Very kewl....even better because it is upcycling too!

    OdgovoriIzbriši