petek, 7. marec 2014

Predelana škatlica/ Altered box

Na raznih blogih mnogokrat vidim škatlice, ki jih blogerji naredijo sami iz scrapbook papirja, ker sama nisem tako natančna sem se odločila, da bom malo pogoljufala in predelala že narejeno škatlico.

At various blogs I often see boxes that you make yourself out of scrapbook paper because I'm not so precise, I decided that I will cheat a little and altered a box.


Kupila sem si kremo za obraz in se odločila, da bo ta prava škatlica za predelavo, prvo sem jo 2x premazala z gesso-tom, da sem jo pripravila na nadaljnjo delo.

I bought myself a face cream and decided that this is the right box for altering, first painted twice with gesso that prepared the box for further work.


Nato sem zmešala modro, zeleno in belo akrilno barvo, da sem dobila mint barvo, ki mi je zelo všeč. Z rjavo akrilno barvo sem odtisnila kroge, dodala tanki papir za teksturo.

Then I mixed blue, green and white acrylic paint so that I got a mint color, which I really like. With the brown acrylic paint I stamped circles, add a thin paper for the texture.




Dodala sem različne papirje in slike, ki sem jih spravila. Na sliki levo, lahko vidite kako sem okrasila vse štiri strani. Lepila sem z Mod Podge, ko sem vse nalepila, sem čez vse 4 strani šla še enkrat z Mod Podgom, da sem zaščitila površino. Ko se je lepilo posušilo, sem še natanko premazala z otroškim pudrom, da se nebi lepilo.



I added a variety of papers and pictures that I had. In the picture to the left, you can see how I decorate all four sides. I glued with Mod Podge, when I glued all, I glued  all 4 sides again with Mod Podgom so that I protect the surface. When the glue was dried, I added a baby powder, so that the stickiness would go away.



 Tako pa sem okrasilo glavno stran škatle.

This is how I decorated the main side of the box.
Prvo sem nalepila male srebrne perlice, dodala starinsko slikico gospe s klobučkom, na njo nalepila rafijo, dodala stickpin z metuljčkom in nalepila črne bisere.

First I glued small silver beads, added antique picture a lady with a hat, glued raffia, add stickpin with butterfly and glue black pearls.

5 komentarjev: